September 2016: naar jaarlijkse traditie vertrekken we op familieweekend. Samen met onze tandenborstel, vers ondergoed, wandelschoenen, handdoeken en zoals gewoonlijk als we op weekend gaan veel te veel kleren, ging ook “mijn doos” mee.

“Mijn doos”, dat is mijn HAndmaDE wenskaartendoos, vol creaties die ik niet durfde tonen aan de wereld. Tot dat weekend… . Laten we vertrouwd beginnen,dacht ik, met broer, zussen, schone broers en schone zussen. De doos arriveerde in een hoek op een kast en met veel schroom en een piepende stem zei ik: Ik heb mijn wenskaarten mee, wie wil mag eens kijken. Maar voel jullie zeker niet verplicht hé.

Of ze uit sympathie voor mijn harde werk hun centen bovenhaalden of écht fan waren van mijn kaartjes, maakte op dat moment weinig uit. Mijn doos was halfleeg bij het terugkeren. De drempel was overwonnen. En zo nam ik ze steeds vaker – heel onzeker – mee naar mensen die ik vertrouwde. Vrienden, vriendinnen, familie: elke keer keerde ik terug met minder creaties en meer goesting om nieuwe ontwerpen te maken. 

Er was genoeg ‘vraag’ om mijn collectie telkens bij te vullen, dus was het tijd voor een volgende stap: in mei van dit jaar startte ik officieel in bijberoep. Hoe spannend was dát! Samen met mijn man Dries naar een Zenito kantoor, alle papieren in orde brengen, een rekeningnummer aanvragen, de eerste keer zo fier als een gieter aan de kassa kunnen zeggen: ‘Het is voor mijn zaak, dus je mag een factuurtje maken. Ik geef je mijn BTW-nummer.

Onze zolder werd officieel gedoopt tot mijn crea-me-time-ruimte (tot dan was er nog wat discussie met “the man-cave“…). Het is mijn eigen plekje en ik kan er uren lang vertoeven zonder de tijd in de gaten te hebben. Mijn creatieve uitspattingen (ofwel: het rommelig allegaartje dat ik er soms van maak…), kunnen daar boven gewoon blijven liggen en zijn, niemand heeft er last van, zalig!

Ondertussen kijk ik dankbaar terug op afgelopen vier maanden Hade C. Ik mocht mensen verrassen met ‘surprise me’-pakketten, ik toverde een glimlach op gezichten met creaties op maat voor trouw, verjaardag, bedanking, geboorte, … . Ik werd uitgedaagd om nieuwe materialen uit te testen, ideeën in een design te gieten, origineel uit de hoek te komen, … . Maar bovenal: ik mag doen wat ik graag doe, waar ik gelukkig van word, waarbij ik voel dat ik één word met mezelf en alle besef van tijd en omgeving verlies. Magisch!

Dat laatste wens ik jullie allen toe: ga ervoor, maak je dromen waar en koester de magie!

En als je twijfelt, denk dan aan deze wijze woorden: “What if I fail… oh, but my darling: what if you fly!”

Liefs, Hade C

Over de auteur

Hade Cools

Spiegelcoach en bewustzijnsgids - DRAAGjeKRACHT als vrouw in àl jouw rollen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

 1. Lieve Hade,
  Zo mooi…. tranen wellen op van trots, blijdschap, ontroering, … gelukkig voor ons en zoveel anderen dat je gesprongen bent: zoveel mensen die wij dankzij jou blij kunnen maken!

 2. Je bent een krak, Hade met een glimlach op mijn gezicht en met een traan in de ogen heb ik zonet weer een kaartje van je collectie verzonden!

 3. Hade,

  Mooie woorden die oprecht binnenkomen.
  Stof tot nadenken.
  Goed bezig! Ik blijf je volgen van aan de zijlijn en beveel je aan bij mijn kennissen.

  Fail or fly….een wereld van verschil. Wie niet waagt blijft………..Fladder, zweef, duik, trek er op uit…..geniet van wat jouw gelukkig maakt.

 4. zeer mooi, Hade. Zowel de bovenstaande tekst als jouw droom die je waar maakt. Velen zijn trots op je! Ik maak jou een imaginair kaartje dat zegt: Veel succes, ga ervoor!!

 5. Hade,
  Wat bewonder ik jou creativiteit! Heel mooi wat je doet. Doe verder zoals je bezig bent. Ik ben alvast een grote fan zowel van je kaartjes als je vlotte pen. Thumbs up!?

  1. Hei Tessa, wat lief van jou, bedankt voor je reactie! En hé, Jij bent ook fan-tastisch in wat je doet! Xx Hade

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}