“Hé, er ligt een van jouw wenskaarten in de papierbak.” zei mijn man Dries.

“Ja,” antwoordde ik, “ik vind het niet meer goed genoeg.”

“Voldoet het niet meer aan de kwaliteitscontrole?”

Nee, het voldoet niet meer. Ik ben streng. Heel streng. Voor mezelf en mijn creaties. Ik leg mijn lat hoog en ben niet snel tevreden. Het zit in mij. Al van kleinsaf aan. Perfectionistisch, dat etiket werd mij opgekleefd. Vermoeiend is dat. Doch heeft het mij ook gebracht tot waar ik nu sta. Mijn perfectionisme is dus zowel mijn vriend als mijn vijand… Een beetje een haat/liefde verhouding heb ik er mee… .

Als mijn innerlijke controlefreak aka perfectionist aka criticus aka zwartdenker weer eens te veel noten op zijn (haar?) zang heeft, dan helpt bij mij het volgende: Luidop herhalen wat dat dwarsliggende stemmetje in mijn hoofd zegt.

“Inderdaad Hade, je kaartjes trekken echt op niets, wat denk jij eigenlijk, dat mensen hiervoor willen betalen, kon je nu echt niet origineler uit de hoek komen, die afwerking kon toch echt wel beter, … . “

Meestal volgt dan eerst een – SLIK – of twee of drie. Dan een stilte… En dan een lach, soms zelfs de slappe lach… Op dat moment is de lading er af, zijn de negatieve gedachten weg en heb ik weer ruimte voor creativi-tijd.

Echt. Probeer het ook eens. Je zal versteld staan van wat het met je doet en welke ruimte het creëert.

Succes!

En euhm: ervaringen of andere tips delen mag!

Liefs, Hade C

 

 

 

Over de auteur

Hade Cools

Spiegelcoach en bewustzijnsgids - DRAAGjeKRACHT als vrouw in àl jouw rollen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

 1. Zo ken ik je! Ik vind het zo leuk dat je je kunt uitdrukken met woord en beeld(kaartje), soms wel een beetje jaloers op je….

  1. Dag Hilde, wat fijn dat je even reageert! Bedankt voor het compliment ook! En laat dat jaloers zijn maar achterwege ;-), elk zijn ding, elk zijn talent, zo ook voor jou!
   groeten, Hade

 2. Die innerlijke criticus toch he 🙂 Keigoed dat je je daar bewust van bent en een manier gevonden hebt om er mee om te gaan. Ben net een boek aan het lezen (maar misschien las je het al): playing big van Tara Mohr. Ja, ik weet het, Amerikanen hebben iets met het woord ‘big’, maar het boek vind ik goed tot nu toe en het eerste hoofdstuk is helemaal gewijd aan hoe je best met dat stemmetje omgaat… Nog heel veel succes met alles wat je doet! Groetjes, Katrien

  1. Hei Katrien, bedankt voor je reactie! En ook voor de boekentip, altijd blij met nieuwe lees-inspiratie!
   Jij ook nog heel veel succes, ik vind het trouwens SUBLIEM wat je doet met ateljee heksenfee! Prachtig dingen maak je! groeten, Hade

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}