Over het algemeen kan ik heel goed dingen van mezelf wegsmijten. Of beter: ‘een nieuwe bestemming geven’ – dat klinkt wat minder dramatisch… Kleding, schoenen, prulletjes die liggen te bestoffen, belanden na een jaar in ongebruik steevast op tweedehands, in de kringwinkel of  in een container.

Over het algemeen kan ik ook heel goed anderen ‘stimuleren’ dingen van zichzélf weg te smijten :-). Af en toe onder lichte dwang. Of met de nodige argumenten waarom we beter niet hamsteren. Vraag dat maar aan Dries, mijn man: hij kan er van meespreken… 

Maar, als het gaat over mijn crea-materiaal… O wee, dan ben ik de grootste hamsteraar ooit. Ik verzamel alle restjes en stukjes alsof mijn leven er van afhangt. Want wie weet komt het nog eens van pas. Voor een leuk detail, een tof accent of die afwerking die mijn creatie compleet maakt.  

Dus, af en toe hou ik RESTJESDAG. Je kent het wel hé: een quiche met de vergeten groenten uit de frigo, een smoothie met dat fruit dat nét te rijp is om zo te eten, een wokshotel met een allegaartje van overschotjes, … .

Wel, zoiets, maar dan met papier, washi-tape, stationery, … . Ik vind het werkelijk za-a-lig om te creëren met restjes (het opruimwerk achteraf even niet meegerekend…). En dan nadien met veel voldoening te genieten van het resultaat.

Zie hier onder enkele van mijn creaties, netjes gepresenteerd op een restje OSB. Gecreëerd door mijn Dries, die had vorige week restjesdag ;-).

Creatieve groeten, Hade 

Over de auteur

Hade Cools

Spiegelcoach en bewustzijnsgids - DRAAGjeKRACHT als vrouw in àl jouw rollen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

  1. Ik vind dat die restjes best mooi zijn, leve de restjes!
    Mooi geschreven, ik zou Dries zeker onder lichte dwang verder leren’ wegsmijten’…

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}