Vorig weekend volgde ik samen met mijn man Dries een 3-daagse training in verbindend communiceren. Lucky me… Enerzijds omdat ik mezelf er verder in kon verdiepen – ik maakte namelijk iets meer dan een jaar geleden kennis met dit gedachtengoed – en anderzijds omdat Dries ervoor openstond samen met mij dit pad te betreden… .
 
Er zijn zo van die ‘eureka’ momenten, dingen die je raken tot in je ziel, die waarde brengen op je levenspad en die van jou een kleine wereldverbeteraar maken door ze toe te passen, … . Verbindend communiceren is zoiets voor mij. 
 
Hoewel ik de Amerikaanse man nooit heb ontmoet, ben ik Marshall Rosenberg, de grondlegger van geweldloze communicatie, ongelooflijk dankbaar voor wat hij in de wereld bracht. En Walk Your Talk, Wim en Els in het bijzonder, voor het uitdragen van een prachtige missie in dit leven… .
 
Communiceren vanuit gevoelens en behoeften – deze bij jezelf en de andere (h)erkennen – empathisch luisteren, vertragen, even uit de automatische piloot, vaarwel drama en conflicten,
 
opréchte aandacht en pure verbinding, … .
 
Jawel, het kan!
 
Het ver-rijkt mijn leven zowel privé als professioneel. En gezien je om te communiceren op z’n minst met 2 bent, is het niet alleen waardevol voor mezelf, maar ook voor mijn omgeving.
 
Het is dus veel meer dan ‘een manier van praten met elkaar’, het is een levenshouding. Een die ik, met vallen en opstaan, dagelijks probeer te integreren. 
 
Voor iedereen die meer verbinding wenst met zichzelf, zijn/haar partner, familie, vrienden, collega’s, … en een ‘klein-wereldverbeteraar-gevoel’ wel fijn vindt, kan ik www.walk-your-talk.be ten volle aanraden!
 
Want opréchte aandacht en pure verbinding is wat ik jullie allen toewens!
 
Liefs, H
 
Over de auteur

Hade Cools

Spiegelcoach en bewustzijnsgids - DRAAGjeKRACHT als vrouw in àl jouw rollen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}