Ik volgde recent een webinar bij Soulworx. Het online gebeuren startte om 20:00, ik zat om 19:50 al klaar voor mijn pc (want hé, stel dat ik te laat ging komen ;-). Blauw scherm: “het webinar is nog niet begonnen”. Tiktaktiktaktiktak… .

Stipt om 20:00 verscheen Aurélie op mijn scherm. Ze had me meteen beet met haar visie op ondernemen, nl. de kracht van de combinatie van Business én Soul. Kort samengevat: Je drive, je passie, je vuur, datgene waarvoor je ’s morgens uit je bed springt is een ongelooflijke krachtbron. Als je daar rond een stevig businessmodel kan bouwen en zo je missie voluit in de wereld kan zetten, ben je als ondernemer “gelukt”.

Aurélie zette haar woorden kracht bij met “quotes”. Net zoals bepaalde beelden, kunnen woorden mij nogal “raken”, tot in het emotionele toe. En ik weet ondertussen dat iets dat bij mij emoties opwekt, een belangrijke behoefte triggert.

“I choose to work from a nurtured place.”

Hoe bewust ga ik om met mijn omgeving en hoe vaak kies ik er voor dié omgeving op te zoeken die mij voedt, energie geeft, tegelijk ook rust brengt?

Hmmm… Tja…. Slik. Not dus…

Checklist 1: vaker de natuur opzoeken, rust in mijn hoofd bewaken door rust in mijn omgeving te creëren, mijn werkomgeving opfleuren met beelden en woorden die mij inspireren, zonder schuldgevoel quality-me-time voorzien door plaatsen op te zoeken die mij energie geven (in mijn geval gaat dat van “de action” over mijn “crea-zolder” tot een bezoek aan een toffe interior of concept store (zoals Boost Moodshop, Vida Design, Juttu, Maisons du monde, …).

“You have to give people permission not to like you.”

Excuseer? Hemeltje, die zat… . Maar gelijk heeft ze. Smaken verschillen, karakters variëren, behoeftes zijn niet bij iedereen dezelfde, … . Dus het is normaal dat niet iedereen mij – of Hade C “liket” of volgt. Het blijft een uitdaging om de waardering voor mezelf en mijn creaties niet afhankelijk te maken van de waardering van anderen. 

“By embracing and sharing who you are online and offline, you’ll attract your true tribe.”

Checklist 2: dankbaar zijn om de mensen die mij bewust volgen om wie ik ben en wat ik doe. Dankbaar zijn om jullie dus! En geloven in mezelf, zonder daar voor de bevestiging van anderen nodig te hebben… . Vertrouwen dat mensen die mij waarderen om wat ik doe, mij wel zullen vinden, op gelijk welke manier.

“Your greatest fear is the gatekeeper to your highest calling.”

Oftewel: Je grootste angst is de poortwachter tot je hoogste roeping. 

Baaam! Touché… Een mix van gedachten passeerden bij mij de revue: faalangst, angst om in beweging te komen, angst om mijn comfortzone te verlaten, angst om te schitteren, angst om niet gewaardeerd te worden, angst om mijn doelen niet te bereiken, angst om mijn volle potentie uit te leven, … . Verlammende angsten dus. In bepaalde momenten zo verlammend dat ze mij tegenhouden om mijn missie voluit in de wereld te zetten. Angsten waarvan ik later spijt zal hebben als ik ze niet overwin. Angsten die het niet waard zijn de overhand te nemen op dromen en geluk! Hoewel ze me ooit “gediend” hebben als een beschermingsmechanisme, besef ik dat het moment gekomen is om ze vaarwel te zeggen en het anders te doen… .

Checklist 3: Mij bewust zijn van mijn “poortwachters”, hen vriendelijk bedanken voor hun bewezen diensten, maar vanaf nu kiezen voor vertrouwen en gaan voor mijn dromen! 

“Nothing is impossible, the word itself says: I’m possible.”

and you are too!

Liefs,

Hade 

Over de auteur

Hade Cools

Spiegelcoach en bewustzijnsgids - DRAAGjeKRACHT als vrouw in àl jouw rollen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}