Ik weet niet of jullie dit herkennen, maar ik heb iets met ‘quotes’… Ze kunnen me instant happy maken, of mij in 1 ruk van de ‘ik geef het op mood’ naar ‘ik ga er voor mood’ brengen.

Ik heb dan ook wel iets met taal en woorden. Ze raken me. Op veel verschillende manieren. Soms zo hard dat ik ze voel tot in mijn cellen en daar iets teweeg brengen of los maken waar ik dankbaar voor ben.

Bij het scrollen door mijn foto’s kwam ik deze tegen:

Een leuk plaatje dacht ik, dus ik ging op zoek naar een passende quote. ‘If plan A didn’t work, the alphabet has 25 more other letters. Stay Cool.’

Voor mij een duwtje in mijn rug om niet op te geven, maar vooral ook om verder te kijken dan mijn neus lang is. Ik kan soms vasthouden aan iets, terwijl het niet datgene is waarop ik mij moet focussen. Plan A werkt niet? Dan is het omdat er tussen die B en Z andere plannen wachten die mij nog veel verder gaan brengen en hoger zullen liften. 

Voor wie het minder voor het alfabet heeft ;-):  ‘If it doesn’t open, it’s not your door’ komt op hetzelfde neer. 

Als iets niet goed voelt, of niet loopt zoals ik het wil, dan is het òf omdat ik er iets uit te leren heb, òf omdat het de juiste weg niet is voor mij.

In het eerste geval probeer ik er achter te komen wat mijn keikop niet wil zien (o ja, ik heb een keikop…). In het tweede geval steek ik er niet langer energie in en leg ik mijn focus op wat er nog allemaal tussen B en Z te beleven valt.

Ons huis hangt ook vol met quotes, van de living over de badkamer tot de hal… Kleine reminders die ik verschillende keren per dag passeer en soms bewust, soms onbewust een belletje doen rinkelen. Zo van: ‘Hé, laat je niet vangen door een dipje of negatieve gedachten, dìt is waar je jouw energie beter naar toe stuurt.’

Onze hersenen hebben namelijk herhaling nodig voor ze iets voor ‘waar’ aannemen. Net zoals je jouw hersenen/jezelf er van overtuigd hebt ‘dat je het niet kan’ of ‘dat je per sé plan A moet volgen’, kan je ze dus ook herconditioneren ‘dat je het wel kan’ of ‘dat plan B, C of Z een evenwaardig en hoogstwaarschijnlijk nog beter alternatief is’. 

`t Is dus maar hoe je het bekijkt, waar je jouw focus legt, …

Ik nodig jullie uit om niet te blijven bonken op die deur die niet open gaat, maar je zelf open te stellen voor al die andere deuren, waar achter nog veel beters ligt te wachten…

You can. You will.

End of story.

 

Liefs, Hade

 

 

 

 

Over de auteur

Hade Cools

Spiegelcoach en bewustzijnsgids - DRAAGjeKRACHT als vrouw in àl jouw rollen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

  1. Niets is toeval. Ik ben net begonnen met het geven van een Master Mind “Plan Q”. Zes weken lang nemen we even ons leven onder de loep. We overlopen Plan A, Plan B, Plan C….. en we staan stil op welke manier turning points ons leven in een andere richting gestuurd hebben, hoe mensen ons beïnvloed hebben. In het kort: op welke manier zijn we de vrouw geworden die we vandaag zijn?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}