Ik vind altijd dat ik een ‘onderwerp’ moet hebben om aan een nieuwe blog te beginnen… Waardoor het soms lang duurt vooraleer ik in mijn schrijfpen kruip, want vooraleer ik iets ‘blog-onderwerp-waardig’ acht… Hmmm.

Maar op een dag als vandaag, letterlijk een zon-dag, denk ik: ‘foert’. Ik schrijf gewoon, omdat ik er zin in heb. En hier zit ik dan, in mijn inspiratiezetel… .

Ik ben met veel bezig de laatste tijd… . Met keuzes maken & prioriteiten stellen, met dingen uitproberen, dus lukken & mislukken, met leren, met hopen & afwachten, met grenzen stellen en er soms ook over gaan… .

Met de ‘wet van aantrekking’ ook. “The best way to predict your future, is to create it.” Samen met 3 gelijkgestemden, Anja, Kelly en Mario, kom ik maandelijks samen om te onderzoeken, voelen, delen wat het universum ons geboden heeft en hoe we ervoor kunnen zorgen dat we ontvangen wat we wensen. O jawel, je kan je toekomst creëren! De intentie en intensiviteit waarmee wij aandacht geven aan onze wensen en verlangens, is de voorbereiding op de onvermijdelijke komst van dié dingen in ons leven. Zo werkt het leven en zo werkt het universum.

Alles is energie: we trekken die dingen aan die we uitzenden. Gelijken trekken elkaar aan: optimisten omringen zich als vanzelf met optimisten, voor pessimisten geldt net hetzelfde. Aan jou de keuze… . Een overtuiging is eigenlijk niets anders dan een gedachte die je vaak genoeg blijft herhalen.

Ik heb er een gans jaar op vertrouwd dat het op onze trouwdag (inmiddels al een jaar geleden – 8 april 2017) prachtig weer zou zijn, onze ceremonie zou aan de vijver doorgaan en den apero in de zon, … . Iedereen verklaarde me voor gek, of we toch niet aan een plan B moesten denken, … . Raad eens wat ik gekregen heb? Inderdaad, een helderblauwe hemel! Check!

Het lukt me wel vrij goed, die bestellingen bij de weergoden. Twee weken geleden hadden we verlof, met de koersfiets naar Pajottenland! Weet je nog welk weer het in die week van Hemelvaart was? Juist ja, tropisch warm… . Check!

Vorig weekend  wilde ik een restorative yoga sessie volgen, die helaas volzet was. Maar ik had er alle vertrouwen in dat ik een plaatsje zou hebben. Wat kreeg ik 2 dagen voor de sessie: een mailtje dat er onverwachts een deelnemer had afgehaakt, of ik het plaatsje nog wou innemen? Check!

Een parkeerplaats voor de deur bestellen (en krijgen)? Check!

Een kwestie van geluk? Zweverig? Zever? Nee hoor, een kwestie van de juiste mindset. Vertrouwen. Energie. Vraag en het wordt gegeven!

En zo heb ik toch een onderwerp voor mijn blog… Maar ik hou het gewoon bij ‘foert’ en ‘zomaar’… Omdat het kan, op deze zon-dag…

Geniet er van!

Liefs, Hade

 

PS: Het boek “Vraag en het wordt gegeven” van Esther Hicks is een echte aanrader!

Over de auteur

Hade Cools

Spiegelcoach en bewustzijnsgids - DRAAGjeKRACHT als vrouw in àl jouw rollen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

  1. Super Hade Zo mooi. Had ik dit enkele maanden terug gelezen had ik er niks van begrepen. Nu versta ik het en ben ik er ook volledig door gebeten… Ik ga ervoor. Met deze gedachte ga ik verder en alles komt goed. Grts virginie

    1. Hei Virginie, dank je wel! En wat ben ik blij dat je deze weg gevonden hebt! Ik vergezel je graag verder!

  2. Ik denk ook Hade dat je krijgt wat je verdient….het is je van harte gejeund…

    1. Hei Hilde, bedankt voor je reactie! Sta me toe even te nuanceren wat je schrijft: “je krijgt wat je gelooft dat je verdient”… Iedereen verdient het beste en geluk, maar als je er zelf niet in gelooft dat je het waard bent en dat je het verdient, dan stuur je dit ook met die energie de wereld in en dan komt het ook niet naar je toe… . Een positieve mindset en vertrouwen zijn zo belangrijk… X

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}