Abel is mijn zoontje van 18 weken… En, het moet gezegd: ik kan er veel van leren over positivisme, emoties uiten, authentiek zijn, grenzen verleggen, doorzetten, gretig de wereld ontdekken, … .

Zo wordt hij telkens, als hij goed en genoeg geslapen heeft, met een glimlach wakker. Als volwassene hebben wij, in de meeste gevallen toch, 1 kans per dag om met de glimlach wakker te worden en we laten die vaak – soms – altijd links liggen. Abeltje slaapt nog 4 à 5 dutjes en na elk dutje begint hij met evenveel enthousiasme aan zijn volgend dagdeel. Stof tot nadenken… .

Lachen, wenen, boos zijn: bij Abel passeert het allemaal de revue, zonder gène, zonder excuus en zonder erover na te denken of het nu wel of niet het gepaste moment is. Wij volwassenen, slikken ons verdriet vaak in en kroppen onze boosheid in veel gevallen op. Alleen geluk, dat mag er zijn en getoond worden, het liefst zoveel mogelijk op social media. Not the real world, my dear!

Ik sta meerdere keren per dag te kijken hoe Abel grenzen verlegt en blijft doorzetten. Hij kan 10 keer naar iets grijpen om het de 11de keer eindelijk vast te hebben. Hij weert zich om rechtop te zitten. Wekelijks maakt hij sprongen in zijn ontwikkeling en zijn gretigheid om de wereld te ontdekken, hoe klein die ook voor hem nog is, siert hem ongelooflijk. Hij heeft écht zin in het leven en neemt dat zoals het komt. En hij is wie hij is, zonder hem ook maar iets aan te trekken van de wereld rondom hem. En wij? Hoe vaak vervallen we in klagen en zien we enkel de dingen die beter kunnen? Of ‘conditioneren’ we onszelf naar wat door de maatschappij ‘verwacht’ wordt?

Ik zeg het je, die zoon van 4 maanden van me, is een dankbare spiegel. Ik kijk er graag naar en ga er mee aan de slag, hoe confronterend ook. 

En als ik het op professioneel vlak bekijk: eigenlijk zou een bedrijf er baat bij hebben, moesten hun medewerkers iets mee hebben van hoe een baby als Abel in het leven staat: positief, authentiek, gretig en vol goesting: teamspirit ten top en happiness@work verzekerd. 

Go Abeltje, we steunen je in je ontdekkingstocht!

Hade

Over de auteur

Hade Cools

Spiegelcoach en bewustzijnsgids - DRAAGjeKRACHT als vrouw in àl jouw rollen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

  1. Fantastisch Hade en Dries geniet samen van jullie klein wondertje?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}