It is NOT your job to be everything to everyone. Just Be You!

Als introverte HSP’er heb ik veel tijd alleen nodig. Of in stilte.

Als Abel slaapt overdag, gebeurt het dat ik gewoon in de slaapkamer wat ga lezen, ‘podcastluisteren’, liggen, zitten, … . Ook al is mijn man dan beneden. Soms kan ik er de huishoudgeluiden, voetengeschuifel, tv, radio, … namelijk gewoon niet bij hebben.

Ik heb besloten me daar niet meer tegen te verzetten. Als ik dat doe, word ik namelijk een heel onaangenaam persoon 😏. En dat baat mezelf niet en ook mijn omgeving niet.

Sinds ik mijn HSP en introvertie kan omarmen en als kracht zie, loopt alles veel moeitelozer. Ik verloor tonnen energie door hier geen rekening mee te houden. Te doen wat verwacht werd. Dat bracht me uit verbinding. En verbinding is key voor mij…

Dus wie zich hier in herkent of wie op een of andere manier moeite heeft met grenzen stellen:

It is NOT your job to be everything to everyone. Just Be You!

Daarom een suggestie 😉 HSP of net niet, introvert of extravert:

Stop met jezelf te verontschuldigen, verloochenen of voorbij te lopen.

Jij bent jij. De ander is de ander.

En beide zijn helemaal ok.

Over de auteur

Hade Cools

Spiegelcoach en bewustzijnsgids - DRAAGjeKRACHT als vrouw in àl jouw rollen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}