Bewustwording is verre van moeiteloos in het begin. Toen ik er mee startte, vond ik het in feite echt k*k… . Het vroeg inspanning & volharding. Het voelde niet vertrouwd en ik stelde veel in twijfel. Maar ik hield vol. Want: “als je doet wat je altijd deed, zal je krijgen wat je altijd kreeg.” Ik wou iets anders in mijn leven, dus zou ik andere dingen moeten doen… .

Maar goed nieuws: hoe bewuster je wordt, hoe moeitelozer je in het leven kan staan. De inspanning loont dus echt de moeite.

Moeitelozer leven, dat is voor mij surfen op de golven van het leven, in plaats van door elke golf naar hoogtes of laagtes geduwd te worden en daar te blijven in hangen (vooral in die laagtes dan).

En hoe kom je daartoe?
Door bewust te zijn.
Van wat je voelt, denkt en doet.
Van hoe je praat en reageert.
Van wat de ander in jou teweeg brengt.
Van waarvoor je kiest en tegen wat je nee zegt.
Van waar jij voor wil staan, welke waarden belangrijk zijn en hoe je die vormgeeft in jouw leven.
Van jouw krachten en het potentieel dat in je zit.

Heel wat hé, bovenstaande. Daarom ook dat mijn trajecten starten met 3 maanden. Dat vind ik zelf een minimum om nieuwe fundamenten te leggen. Is alles daarmee na die 3 maanden “klaar”? Nope! Het is een ongoing proces. Ook ik ben nog niet “klaar”. En net dat vind ik zalig, de idee om elke dag te kunnen blijven groeien en ont-wikkelen.

Maar ik waarschuw je: eens je gestart bent, no way back 🙂

Goesting om te leren surfen?
Via de link in mijn bio, kan je een gratis groei-sessie aanvragen!

Over de auteur

Hade Cools

Spiegelcoach en bewustzijnsgids - DRAAGjeKRACHT als vrouw in àl jouw rollen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}