Steven Gielis is lector Orthopedagogie bij AP Hogeschool en de bezieler van ZITDAZO, een online community die ouders samenbrengt rond thema’s als weerbaarheid en hoogsensitiviteit.

Het ouderschap wordt soms gezien als een relatie waarbij de ouder het kind moet leren hoe de wereld in elkaar zit en hoe het zich dus het beste gedraagt. Echter, door er bovenop te gaan zitten, elke actie of reactie te willen bijsturen en vooraf al te bepalen hoe het levenspad er moet uitzien, neem je een kind een groot stuk van zijn uniek leiderschap weg. Hoe kan je je kind op weg zetten naar leiderschap over het eigen leven?

 

Een kind vraagt in feite niet om opvoeding. Het vraagt om liefde en verbinding, fundamenten om op te bouwen en vleugels om te kunnen uitvliegen, zich te kunnen ontwikkelen, stap voor stap op eigen houtje het leiderschap over hun leven op te nemen.

Lees de volledige blog hier.

 

 

 

Over de auteur

Hade Cools

Spiegelcoach en bewustzijnsgids - DRAAGjeKRACHT als vrouw in àl jouw rollen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}