We hebben niet altijd de keuze over wat er gebeurt. Wel over hoe we er naar toe kijken en er op reageren.

Als we een krijsende peuter die zich in de supermarkt op de grond gooit, zien als een onhandelbaar kind… Dan zal onze reactie helemaal anders zijn, dan als we datzelfde kind kunnen zien als een klein persoontje met een bepaalde behoefte en een ongelukkige manier om die te uiten.

Als we de regen die afgelopen dagen met bakken uit de hemel viel, zien als « ´t is weer onze vakantie die om zeep moet geholpen worden », dan zal diezelfde vakantie er helemaal anders uitzien dan als we strategieën stretchen en er bewust voor kiezen onze vakantie niet van het weer te laten afhangen.

Als we een huilend(e) kind/vriendin/collega zien als iemand die niet sterk is, dan zal onze relatie ermee helemaal anders zijn, dan als we die tranen als helend en in empathie kunnen ontvangen.

Als we wat er in de wereld gebeurt, zien als een beroving van onze vrijheid, dan zullen we ons veel minder vrij voelen, dan als we, in diezelfde wereld, beseffen dat échte vrijheid in onszelf ligt.

Uit alle lastige dingen, groot of klein, werk/privé/ouderschap, probeer ik iets te leren.

Ik laat ze mijn leven niet bepalen en ik kies bewust, hoe ik er mee omga.

Hoe is dat voor jou?

💖Wil jij ook groeien naar meer bewustzijn? En van daaruit ook naar meer verbinding met jezelf en je gezin?

👉Via deze link kan je een gratis groei-sessie boeken. Daarin luister ik naar jouw uitdagingen en vertel ik welke mogelijkheden ik voor je zie.

Over de auteur

Hade Cools

Spiegelcoach en bewustzijnsgids - DRAAGjeKRACHT als vrouw in àl jouw rollen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}