Balans na 39 weken…

6 upside down makes 9.

9 maanden al op deze wereld. 9 maanden moeder van twee jongens. En dat upside down gevoel, is een understatement van wat het ouderschap met een mens doet.

Na 4 weken fulltime moederen, voel ik opluchting dat mijn kids morgen terug naar de onthaalmoeder kunnen.

Abel nog voor even, wat 1 september start hij op school. Het houdt me bezig. Hoe zal dat zijn voor hem? En voor mij? Mijn achtergrond in het onderwijs (leerkracht lager onderwijs van opleiding en ervaring in zowel kleuter als lager) en de bewuste manier waarop wij “ons” pad samen bewandelen, maakt dat ik er kritisch tegenover sta. Er staan mij gegarandeerd vele lessen in loslaten & vertrouwen te wachten.

Maar dus, terug naar die 4 weken “congé”. Congé tussen grote aanhalingstekens.
Volgende week neem ik “me-time-congé”, want ik heb een aantal spiegels van afgelopen 4 weken te doorvoelen. En voor proceswerk, heb ik ruimte nodig. Met kids rondom mij, kan ik niet diep genoeg gaan. Zelfzorg is voor mij dus veel meer dan een badje, wat yoga of mediteren. Het is durven voelen, wat er te voelen valt. En door de pijn of weerstand gaan, om daarna te groeien.

Ik ervaar in mijn dagelijkse leven soorten spiegels: de oppervlakkige van: hé, dat oordeel raakt mij, omdat ik behoefte heb aan… . Of die persoon raakt mij, omdat hij/zij mij iets toont waar ik zelf graag wil in groeien.

En de diepgaande. En daar is het gedrag van mijn kids, mijn kompas voor. Zij doen me openstaan voor een nieuwe waarheid en door de onvoorwaardelijke liefde voor elkaar, motiveert het me om door die weerstand te gaan, om daarna te helen. En dat helen, doe ik voor mezelf, voor de generatie voor mij en voor diegene die komt, mijn kids dus.

Wie in mijn groeitraject stapt, is dus een durver, net zoals ik. Iemand die bereid is om te doorvoelen, om zo de weg naar een moeitelozer leven, zowel voor zichzelf als voor haar kind(eren) te openen.

We blijven niet bij quick fixes, maar zorgen er voor dat je nieuwe fundamenten legt, om verder op te bouwen.

Voel je jou aangesproken? Boek dan gerust jouw gratis groei-sessie via deze link.

Over de auteur

Hade Cools

Spiegelcoach en bewustzijnsgids - DRAAGjeKRACHT als vrouw in àl jouw rollen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}