— Obstakels —

Gisteren ging ik fietsen.
Ik kwam opvallend veel obstakels tegen: wegenwerken, kranen, kasseien, wegafzettingen, … .

Onderweg maakte ik de vergelijking met hoe je kan omgaan met “de obstakels des levens”.

Je kan er voor blijven staan en wachten tot ze verdwijnen.
En dan sta je daar volgend jaar nog wortel te schieten (want die wegenwerken in België lijken toch soms eeuwig te duren, niet? 😉

Je kan de omleiding volgen. Als je al het geluk hebt, dat er een degelijke omleiding aangeduid staat … . Maar ook daar valt wat van te zeggen. Want zo ben je langer onderweg en als ik voor mezelf spreek, geraak ik meestal ook verdwaald en gefrustreerd omdat ik niet meer ‘on track’ zit.

Die kasseien dan… Lastige dingen. Hobbelig. Glad ook soms. Doet me helemaal dooreen schudden. Maar weet je wat? Hoe meer ik het probeer om er toch over te rijden, hoe behendiger ik er in word en hoe minder angst ik heb om te vallen. En trots dat ik dan ben, dat ik het toch gedaan heb.

Toen ik voor me een kraan zag, die de volledige weg blokkeerde, zonder mogelijkheden om uit te wijken in de berm, keerde ik bijna terug. Tot ik dacht: laat ons even dichterbij gaan, misschien brengt dat wel mogelijkheden. En toen ik vlak voor de kraan stond, kwam de werkman tevoorschijn die vriendelijk riep: ik verzet hem wel eventjes voor je hoor.

Obstakels hebben we allemaal.
Je kan er dus maar beter mee leren dealen, dan ze uit de weg te gaan of je leven er om heen te bouwen. Want dat komt je vroeg of laat, zuur te staan. En jouw kinderen ook. Want ik geloof dat we niet alleen “helen” voor onszelf, maar ook voor de generatie na ons.

In mijn groeitraject, leren we omgaan met die obstakels die jou weerhouden om moeitelozer in het ouderschap en het leven te staan.

Ik leer je fietsen op kasseien, wegomleggingen afmaken zonder te verdwalen en vertrouwen dat het goed komt.

Via de link in mijn bio, kan je jouw gratis groei-sessie boeken. Daarin luister ik naar jouw obstakels 🙂 en vertel ik welke mogelijkheden ik voor je zie. Ik start maar 3 nieuwe trajecten per maand op. First come, first served 😉

Over de auteur

Hade Cools

Spiegelcoach en bewustzijnsgids - DRAAGjeKRACHT als vrouw in àl jouw rollen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}