Ik schreef onderstaande blog voor ONDER MAMA’S.

Emotie – energy in motion

Emoties, wat zijn dat nu eigenlijk? Eigenlijk is een emotie energie. Energy in motion, ofwel energie in beweging. En dat “in beweging zijn” is belangrijk: in beweging wil zeggen dat het een tijdelijke situatie is. Emoties, hoe onaangenaam ze soms ook zijn, blijven dus niet duren. Oef!

Toch is het belangrijk om mee te nemen dat (jonge) kinderen nog geen besef van tijd hebben. Op het moment dat ze een bepaalde emotie hebben, is dit voor hen heel erg overweldigend en weten ze niet dat dit gevoel over gaat. Nabijheid van ons als ouder en de geruststelling dat dit tijdelijk is, is op zo een moment cruciaal.

In beweging wil ook zeggen dat je de keuze hebt over hoe hard of zacht die beweging is. Kwaadheid wordt bijvoorbeeld nog steeds geassocieerd met roepen of slaan. Het is inderdaad een hevige energie in beweging, maar je kan ze perfect op een zachte manier leren kanaliseren naar buiten.

Benieuwd naar het vervolg? Dat kan je hier lezen. 

Over de auteur

Hade Cools

Spiegelcoach en bewustzijnsgids - DRAAGjeKRACHT als vrouw in àl jouw rollen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}